Stannar upp, kopplar på sinnena, känner efter, tid och rum försvinner när jag arbetar med kameran för att fånga det jag ser, från den lilla sköra blomman till stora landskap. 

Varmt välkommen till min hemsida, Lotta Lund heter jag, bosatt i Strömsbergs bruk, norduppland. 
Naturen är viktigt för mig att vara i, den ger mig energi samtidigt som jag blir lugn i själen. Den väcker min kreativa ådra när jag med kameran söker efter motiv att fånga. 

Kameran har alltid funnits vid min sida sedan unga år. Självlärd genom att läsa, lyssna och testa mig fram. På senare år även gått några workshop för att fylla i kunskapsluckor. 
Macro och landskap är huvudinriktningen i mitt fotograferande, få fram känslan i det jag ser och förmedla detta till betraktaren. Har även upptäckt spänningen att sitta i ett gömsle och få möta örn som björn. 
Resa är något jag älskar, att få upptäcka andras länders natur och detta har fört mig till Grönland, Norge och Spanien bl.a. 

Men fotografering är ej det enda jag sysslar på min fritid. Varje höst tillsammans med min sambo tänder vi en kolmila på Strömsbergs Kolgård, ett hårt och tufft arbete både före, under och efteråt men de dagar man är vid milan är underbara dygn. Och det är där mitt smeknamn Kolarlotta kommer ifrån. 

Är medlem och sitter i styrelsen för Biofoto Sverige, en naturfotoföreningen för alla som är intresserad av att fotografera natur. Se hemsidan: www.biofoto.se 

Tar också uppdragsfotografering. (Har F-skatt)