Månadens bild för juli blir på den vackra grässtjärnblomman som jag fann i grannens gräsmatta. Den är tagen med ett nytt favoritobjektiv, en Pentacon 50 mm, fast nytt är det inte utan är ett gammalt objektiv som ger ett underbart bokeh. Jag har blivit djupt förälskad i detta objektiv som ger bilderna en speciell känsla, det är inte alltid som nytt är det bästa. 

Månadens bild för juni blev återigen svårt att välja ut så denna gång blir det två bilder. Bild nr 1. är från brorsbarnets bröllop där jag var deras fotograf för dagen. Bild nr 2. är från Mullsjö där jag var på naturfotokurs sista veckan i juni, en vecka med många skratt, inspiration och nya ideér. 

Månadens bild för maj var lite svårt att bestämma sig men det blev ännu en gömslebild. Denna är tagen i Finland på Wild Brown Bear Lodge där jag hade åkt med Rovdjursland. Hade sett mig en fin vår med många fina björnbilder, så blev det inte utan det var fortfarande full vinter, våren var en månad sen, första kvällen kom järven och den kom vid varenda pass och många fina bilder fick vi. Björnen fick vi se endast några få minuter, de tyckte nog inte om snö. På denna bild gör den en revirmarkering innan den drog vidare över den frusna tjärnen. Mer om denna resa kan ni läsa på min blogg här. 

Månadens bild för april blir på två orrtuppar som kämpade för visa vem som är starkast och bäst. Detta upplevdes en tidig morgon ute på en myr i Sandviken, Gävleborgs län där jag hade bokat in mig hos Sara Wennqvist som arrangerar vildmarksäventyr ( Wild Nordic). 
Jag kom till gömslet 0330 och så fort jag jag hade satt mig hördes de första orrarna och under några morgontimmar fick jag vara med om en härlig upplevelse med spelande orrtuppar. Se min blogg om du vill läsa mer om detta. 

I början av mars så besökte jag Kungsberget i Sandviken, Gävleborgs län Wild Nordics gömsle. Sara Wennerqvist är som driver detta företag med gömslesittning där det finns chanser att se örn på vintern och björn på sommaren, allt på naturens villkor (och som jag varmt rekommenderar om man vill ha en härlig vildmarksupplevelse). Hade länge funderat och nu äntligen så blev det av och hur den dagen blev kan ni läsa på min blogg, se här
Så månadens bild blir från den sittningen och det är en duvhök så har satt sig för att äta lite. 

Februaris bild blir från resan till Island och det var inte lätt att välja vilken då många fina ställen besöktes. Men det blir från isgrottan, det var som att stiga in i en magisk värld med ett fantastisk blått sken från glaciärisen. 

Månadens bild för januari är från örngömslet i Gysinge. Tyvärr ville ej örnarna komma men istället underhöll korparna oss under dagen.