Om mig

Stannar upp, kopplar på sinnena, känner efter, tid och rum försvinner när jag arbetar med kameran för att fånga det jag ser, från den lilla sköra blomman till stora landskap. 

Kameran har alltid funnits vid min sida sedan unga år. Självlärd genom att läsa, lyssna och testa mig fram. Macro och landskap är huvudinriktningen i mitt fotograferande, få fram känslan i det jag ser och förmedla detta till betraktaren. Har även upptäckt spänningen att sitta i ett gömsle och få möta örn som björn. 
Ibland byter jag naturens skönhet till att fotografera en viktig livshändelse i någons liv.

Har haft en del utställningar både i egen regi som tillsammans med andra.
Varje påsk i samband med Konst på väg i Tierps kommun, ställer jag ut i Strömsbergs bruk i en av de gamla industrilokalerna. Har även ställt ut gemensamt i två stora utställningar, den en är 48 kvinnliga naturfotografer (natur 2014) som Profoto anordnade och ställt ut i bl.a. Stockholm på fotomässan och i Profotos lokaler och vandrat runt i Sverige. Den andra är Sixty Chicks, Wild pics där 60 kvinnliga naturfotografer från föreningen Biofoto Sverige, Finland och Norge, 20 från vardera land har en gemensam utställning. Denna utställning har fått mycket uppmärksamhet och publicitet och ställt ut Västerås, Oslo och i Helsingfors.
Bägge dessa utställningar har varit att lyfta fram oss kvinnliga naturfotografer som lätt hamnar bakom männen.

Är ordförande i Naturfotoföreningen Biofoto som är rikstäckande och finns både i Norge som i Finland. Biofoto startades en gång i tiden i Norge där vi var en avdelning innan vi startade upp egen förening i Sverige men vi har fortsatt med samarbete med Norge och även med Finland. En förening för alla fotointresserade oavsett om man fotar med mobil eller systemkamera. 

Mitt smeknamn är Kolarlotta och det har jag fått då jag varje höst med min sambo kolar en kolmila i Strömsbergs bruk.

Innehar F-skatt